JOŠ JEDAN SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: ŽDO u Velikoj Gorici podnio optužnicu protiv bešćutne majke (34)

Dijete umrlo jer ga nije vodila liječniku, a novac prikupljen za liječenje trošila je na sebe

Objavljeno: 09.10.2021. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 4. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv 34-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava te kaznenog djela utaje.

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine, od 24. siječnja 2019. do 2. svibnja 2019. u Zagrebu grubo povrijedila djetetova prava, uslijed čega je prouzročena smrt djeteta. Tereti je se, naime, da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.
Okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546 kuna za osobne potrebe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba