Uz 140. obljetnicu rođenja velikog umjetnika

U galeriji kvART Westgate Shopping Cityja otvorena izložba “Hommage Pablu Picassu”

Objavljeno: 08.10.2021. zagorjeinternational

Povodom 140. godišnjice rođenja Pabla Picassa, u Westgate Shopping Cityju je otvorena izložba “Hommage Pablu Picassu”. Izložba okuplja radove slikarice Željke Sedlan, koja je posvetila proteklu godinu stvaranju djela s Picassovim motivima.

Izložbu možete posjetiti do 7. studenoga u periodu od 10 do 21 sat, a ulaz se ne naplaćuje.

Izloženi radovi izrađeni su po uzoru na motive slavnog španjolskog slikara Pabla Picassa i predstavljaju replike djela iz njegovih različitih kreativnih faza slikarstva na platnu. Prikazani motivi iznimno su prepoznatljivi i karakteristični za Picassa, što cijelom opusu daje dodatnu vrijednost i kvalitetu. Predstavljeni radovi su izrađeni u tehnici akril i /ili ulje na platnu.

– Iznimno nam je drago što u galeriji kvART imamo priliku proslaviti obljetnicu rođenja renomiranog umjetnika Pabla Picassa. O njegovoj veličini govori i činjenica da je u povijesti slikarstva malo onih koji se mogu mjeriti s onim što je Pablo Picasso ostvario 1907. godine, kada je svojim zapanjenim prijateljima pokazao “Gospođice iz Avignona”, sliku na kojoj je svijet prikazao kao u razbijenom zrcalu. Uz kubizam, Picasso je pokrenuo i sugestivni ekspresionizam, kojim je predstavio značajan obrat u modernoj likovnoj umjetnosti – poručio je na otvorenju Marko Župa.

Slikarica Željka Sedlan rođena je 31. ožujka 1973. u Zagrebu. Umjetnica se slikarstvom bavi od rane mladosti te je članica udruge likovnih umjetnika Fortuna – ART, s kojom je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Likovno se izražava u tehnici ulja na platnu.
Fortuna – ART je udruga likovnih umjetnika osnovana 1997. s ciljem promocije i unapređenja likovne umjetnosti, popularizacije likovne kulture među mladima i promicanja likovne umjetnosti u međunarodnom okruženju. Fortuna – ART okuplja na dobrovoljnoj osnovi umjetnike i građane iz Hrvatske i inozemstva koji posjeduju afinitet za likovno stvaralaštvo i zajednički interes razvoja likovne umjetnosti i kulture.

Izložba će biti otvorena do 7. studenoga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba