Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić na sjednici Gradskog vijeća:

“Nezakonitim isplatama bivša je vlast oštetila gradski proračun za minimalno 1,5 milijuna kuna”

Objavljeno: 07.10.2021. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Oroslavja, održanoj u srijedu, istaknuto je da je bivša vlast oštetila Grad za minimalno 1,5 milijuna kuna. Naime, gradonačelnik Viktor Šimunić rekao je da su u periodu od 2016. godine do danas izvršene brojne protuzakonite isplate, piše Radio Stubica.
Dodao je i da je unatrag godinu dana pokušavao dokazati da je bivši gradonačelnik vršio nezakonite isplate u svoju korist, od “trinaeste plaće”, toplog obroka, nagrade za djecu, prijevoza te da nije isplaćivao plaću u skladu s koeficijentom, pa ga je i kazneno prijavio. Postupanjem krim policije, koja i dalje vrši izvide, izvještava Radio Stubica,utvrđeno je da je uz bivšeg gradonačelnika Emila Gredičaka, i gradonačelnik prije njega protuzakonito isplaćivao novac, a uz to je utvrđeno da ni plaće gradskim djelatnicima nisu bile u skladu s koeficijentima.
Zbog sprječavanja daljnjih sličnih radnji, na sjednici je donesena Odluka o visini koeficijenata za gradske službenike i namještenike te će im se sada plaće isplaćivati  u skladu sa zakonom.
Gradonačelnik Šimunić je ujedno izrazio nadu da će bivši gradski čelnici, odgovorni za počinjenu štetu, odgovarati pred zakonom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba