KAKO IZGLEDA POPISIVANJE STANOVNIŠTVA U ZAGORJU? Nudi se 'iće i piće', a jednu je popisivačicu i 'ugrizel pes'

“Jedna se žena htjela izjasniti da je po narodnosti Zagorka, pa sam joj morao objasniti da je zapravo Hrvatica”

Objavljeno: 07.10.2021. zagorjeinternational

U Zagorju je na terenu 220 popisivača, a do sada su posjetili više od 10 tisuća kućanstava, izvještava RTL Direkt.

– Popisivačica mi je super. Lijepo mi je to kad se ovak dojde ke se podružimo malo, nema boljega. Nisu pitanja bila teška nego smiješna, pogotovo vodokotlić. Ako imaš kupaonu, onda znači da imaš i vodokotlić. Ne znam ko’ je opće del taj vodokotlić – rekao je za RTL kroz smijeh Zlatko Herceg, jedan od 120 tisuća Zagoraca, koliko je procijenjeno da ih živi na području županije.

– Gdje god dođem ugoste me, daju jesti i piti jer sam ja domaća puca, tu su svi susedi i prema tome se zadržim s nekom pričom – rekla je popisivačica Maja Šimunić i dodala da u prosjeku posjeti do 20 kuća dnevno, međutim, ta brojka varira iz dana u dan jer se redovito zadrži duže od planiranog.  

Popisivači tako redovito odlaze siti, a podrazumijeva se da ne ostanu ni žedni. Osim što popisuju stanovništvo, popisivači u domove, pogotovo onih starijih, donose i puno smijeha. Zauzvrat, domaćini ih, uz jelo i pilo, često i dobro nasmiju.  

– Mi smo ovdje ponosni Zagorci i jedna žena se htjela izjasniti po narodnosti Zagorka, a jezik kajkavski pa sam joj morao objasniti da je zapravo Hrvatica – ispričao je popisivač Vito Vidović.

No, ponekad se na terenu dogodi i pokoja neprilika.

– Mene je ugrizao pes. Hvala Bogu za nogavicu samo, hlače sam imala široke. Veli čovjek da mi ne bu niš pes napravil i onda me grizne – kaže popisivačica Laura Kranjčec.

Do sada je terenski popisano milijun ljudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba