VELIKI USPJEH: Projekt Baltazar Krapinsko - zagorske županije finalist je izbora za dodjelu nagrade Europske komisije

Do 15. studenoga dajte svoj glas za program koji promiče toleranciju, prijateljstvo i inkluziju

Objavljeno: 07.10.2021. zagorjeinternational

Projekt Baltazar finalist je izbora za dodjelu nagrade Europske komisije “RegioStars 2021“, u kategoriji “Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija“.


Godišnjom nagradom “RegioStars“ u različitim kategorijama, Europska komisija nastoji prepoznati primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte sufinancirane iz EU fondova.


Ovaj projekt već dugi niz godina potiče socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u mjestu njihovog prebivališta, a ujedno njeguje i promiče toleranciju, prijateljstvo i inkluziju u društvo, a posebno doprinosi u poticanju djece da budu što samostalnija i da pokažu svoje talente i mogućnosti. Na taj se način stvaraju uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i emocionalnog funkcioniranja te uspješniju integraciju u socijalno okruženje uz potporu senzibilizirane javnosti.


Baltazar se u finalu natječe za najbolji projekt po izboru javnosti, a sam ulazak u finale već je veliki uspjeh jer se u kategoriji Pravedna Europa kandidiralo ukupno 76 projekata iz cijele Europe, dok je Baltazar jedini iz Hrvatske.
Nositelj projekta je Krapinsko – zagorska županija, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a njegovom provedbom Županija zajedno s partnerima Gradom Krapinom, Općinom Stubičke Toplice, Zagorskom razvojnom agencijom te osnovnim i srednjim školama, od 2014. godine osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u razvoju.


Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda uspješno provedena četiri nastavka projekta, a u školskoj godini 2021./2022. u tijeku je i peti. Glasovanje je otvoreno do 15. studenoga, a glasati možete putem RegioStars Awards EU stranice – https://regiostarsawards.eu/. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba