Jedan od troje hrvatskih predstavnika

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek treći put imenovan u Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Objavljeno: 06.10.2021. zagorjeinternational

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek po treći je put, po odluci ministra uprave i pravosuđa, na mandat od četiri godine, imenovan u Izaslanstvo jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave Republike Hrvatske u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Domu lokalnih vlasti Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Podsjetimo, radi se o savjetodavnom tijelu Vijeća Europe ustanovljenom 1994. godine, koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti. Njime je zamijenjena dotadašnja Stalna konferencija lokalnih i regionalnih vlasti Europe. Bavi se svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornog uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva te je usmjeren na promicanje suradnje na europskoj razini i prepoznavanju praktičnih znanja potrebnih službenicima lokalne uprave.

Dodajmo još kako je uz gradonačelnika Hanžeka, u Izaslanstvo imenovana i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević te načelnik Rovišća Slavko Prišćan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba