Prvo Državno prvenstvo u Tradicionalnom ITF Taekwon-Do-u održat će se 20. studenog u Donjoj Stubici

“Tek ove veljače, nakon dugogodišnjeg zalaganja i borbe, naš je sport uopće stekao status sporta prvi puta u povijesti Hrvatske“

Objavljeno: 05.10.2021. zagorjeinternational

Prvo Državno prvenstvo u Tradicionalnom ITF Taekwon-Do-u održat će se 20. studenoga 2021. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici.

– ITF Taekwon-Do službeno nije postojao kao sport u Hrvatskoj još od osamostaljenja Hrvatske. U veljači 2021. godine, nakon dugogodišnjeg truda, zalaganja i borbe, naš je sport uvršten u Nomenklaturu sportova RH i time stekao status sporta prvi puta u povijesti Hrvatske – poručuju iz Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza.
Osnivanjem Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza (HTITS), stekli su se potrebni preduvjeti za organizaciju službenog prvenstva Hrvatske. Očekuje se da će brojni klubovi koji žele legalno djelovati u sustavu sporta RH, svojim prisustvom uveličati ovu manifestaciju.

– Iako su sportaši ovog sporta uvijek visoko kotirali u Europi i u svijetu, njihovi brojni rezultati nikada nisu priznati, s obzirom na činjenicu da sam sport kao takav u našoj zemlji nije bio priznat. No, zalaganjem pojedinaca ostali smo cijenjeni na međunarodnoj razini te nam je povjerena i organizacija Europskog prvenstva 2022. godine – ponosno ističu iz HTITS-a, čije aktivnosti možete pratiti na njihovoj Facebook stranici, a uskoro i na službenim web stranicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba