"Veselo, veselo, seniori" i u Desiniću

OBILJEŽEN DAN BAKA I DJEDOVA: Mališani pjevali i plesali, a oni najuspješniji na likovno – literarnom natječaju su i nagrađeni

Objavljeno: 05.10.2021. zagorjeinternational

Nakon Pregrade, Dan baka i djedova obilježen je u ponedjeljak i u Desiniću, a sve u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge”.


Uz Međunarodni dan starijih osoba, organiziran je i natječaj za likovne i literarne radove, pa su u Desiniću, uz dječju pjesmu, ples i izložbu radova, dodijeljena priznanja i pokloni za najbolje radove, ali i zahvalnice svim sudionicima natječaja.


Priznanja i nagrade su tako, nakon ocjenjivanja komisije, za najbolji likovni rad dobili Mihael Koren iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” te Nika Kunštović iz 5. razreda, a u kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen rad “Jedna je baka” osmašice Lorene Cvilinder.


U četvrtak će se, s početkom u 11 sati, održati izložba na otvorenom u Humu na Sutli, na terasi ispred restorana Iva, a bit će izloženi radovi humske djece.


Poseban doprinos provedbi ove aktivnosti dale su odgajateljice i učiteljice koje su mentorirale i usmjeravale djecu i učenike i zbog kojih je na natječaj stoga pristigao velik broj radova, kažu iz LAG-a Zagorje – Sutla.  


Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, partneri su Grad Pregrada,  Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla i Mreža udruga Zagor, a financira ga Europska unija. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba