KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SAVJETA MLADIH PREGRADE: Za predsjednicu izabrana Veronika Gajšak, njezin zamjenik Josip Kolenko

GRADONAČELNIK VEŠLIGAJ: Očekujem što konkretnije prijedloge, kritike, ideje i njihovu realizaciju, a podrška Grada neće izostati

Objavljeno: 04.10.2021. zagorjeinternational

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Pregrade održanoj u subotu, u Gradskoj vijećnici, članovi su jednoglasno za predsjednicu novog saziva izabrali Veroniku Gajšak, a za njenog zamjenika Josipa Kolenka.

Do izbora predsjednice, sjednicu je vodila predsjednica Gradskog vijeća Vesna Petek.

– Savjet mladih je zakonom određen kao savjetodavno tijelo Grada Pregrade koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini grada. Gradsko vijeće Savjetu mladih dostavlja sve pozive i materijale za svoje sjednice te zapisnike s održanih sjednica u istom roku kao i članovima Gradskog vijeća te na drugi prikladan način informira Savjet mladih o svojim aktivnostima – pojasnila je Petek, uz čestitke članovima na izboru.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Marko Vešligaj koji je istaknuo kako vjeruje da će novi saziv Savjeta dobro zastupati interese mladih s područja grada.

 -S obzirom da su u novi saziv Savjeta mladih izabrana dva gradska i jedan županijski vijećnik, očekujem što konkretnije prijedloge, kritike i ideje i njihovu realizaciju, a podrška Grada Pregrade, vašem radu neće izostati – poručio je Vešligaj.

Podsjetimo, za novi trogodišnji mandat Savjeta mladih izabrani su Zvonimir Gretić sa zamjenikom Vlatkom Gretićem, Karlo Pasariček sa zamjenicom Marijom Valić, Veronika Gajšak sa zamjenikom Darkom Pasaričekom, Josip Kolenko sa zamjenicom Sonjom Kolenko te Hrvoje Novak sa zamjenicom Emom Javornik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba