U predstavi koja na zanimljiv način tematizira 'novo normalno' vrijeme, dio glumačke postave je i oroslavski glumac Matija Šakoronja

U Satiričkom kazalištu “Kerempuh” 10. listopada praizvedba predstave “Darian, hrvatski kralj samopomoći”

Objavljeno: 03.10.2021. zagorjeinternational

U nedjelju, 10. listopada, u Satiričkom kazalištu “Kerempuh” održat će se praizvedba predstave “Darian, hrvatski kralj samopomoći” Dine Vukelić, u režiji Krešimira Dolenčića. Pretpremijere su zakazane za 8. i 9. listopada.
U ovoj distopijskoj satiri smještenoj u blisku budućnost, nesretnom narodu u spas dolazi superjunak ‘novonormalnog’ doba, neokaljan i vanjskim svijetom neokrznut Darian. Spomenuti nesretnici, marginalci, influenceri, ovisnici o opijatima, tehnologiji i društvenim mrežama, a ponajviše o sreći, oslanjaju se na novog vođu, čudotvorca i spasitelja koji im jedini može pomoći na putu prema njihovom samoostvarenju.
Iako pomaknuta jedno desetljeće unaprijed, ova je satira povezana s današnjim trenutkom, u kojemu stvarnost, uslijed pandemijske situacije i socijalne distance, nalikuje na kakav SF film. Tehnologija i virtualni svjetovi preuzimaju živote, a pojedinca preuzima želja da se pod svaku cijenu spasi i pronađe instant-recept za sreću.
U Darianovu nevinom i neokaljanom pogledu na novonormalni (ili nenormalni) svijet, otkrivaju se začudnost i apsurd postojanja. Jedan drugačiji čovjek, heroj po neiskvarenosti, ultimativni influencer svojih pratitelja nosi titulu hrvatskog kralja samopomoći, a da zapravo, pomažući drugima, tek treba pronaći sebe negdje na postajama stvarnog svijeta.
Naslovnu ulogu tumači Borko Perić, a u predstavi još igraju Filip Detelić, Ana Maras Harmander, Eugen Stjepan Višić, Rea Kamenski – Bačun, Josipa Anković, Josip Brakus, Fabijan Komljenović, Igor Jurinić, Matija Šakoronja i Danijela Evđenić.
Scenografiju i kostimografiju potpisuje Valentina Crnković, skladatelj je Ivan Josip Skender, oblikovateljica svjetla Željka Fabijanić Šaravanja, a suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić. Asistentica režije je Kristina Grubiša, asistent scenografkinje Kristijan Popović, a asistentica kostimografkinje Martina Ptičar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba