U Dječjem tjednu, od 4. do 8. listopada, održat će se jubilarno deseto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu “KIKI“

Projekcije filmova bit će u Zaboku i Krapini, a nakon pogledanog filma, s djecom će organizirane razgovore voditi filmski edukatori

Objavljeno: 03.10.2021. zagorjeinternational

Međunarodni festival dječjeg filma “KIKI“ ove će se godine održati po jubilarni deseti puta i to u Dječjem tjednu, od 4. do 8. listopada, u organizaciji Društva “Naša djeca” Zabok i Građanske organizacije za kulturu “GOKUL“.
Misija festivala je razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje i koji razvijaju osjećaj jednakosti u društvu.
“KIKI“ festival djeci predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi donosi obilje filmova različitih žanrova, od kojih su mnogi nagrađivani na brojnim filmskim festivalima, a među njima će se naći i film koji je osvojio glavnu međunarodnu nagradu na najvažnijem festivalu kratkog filma u Clermont – Ferrandu.
Projekcije filmova održat će se u Kinu Zabok i u Kinu Krapina, a filmovi će biti dostupni i online za područje cijele Hrvatske.

Nova pjesma

S djecom će nakon projekcija organizirane razgovore voditi filmski edukatori, a te će analize biti dostupne i u online verziji festivala, sve s ciljem da se potakne razvoj aktivne filmske publike.
Svečano ozračje jubilarne obljetnice festivala obilježeno je i premijerom nove festivalske pjesme pod nazivom “KIKI FEST”, koju su specijalno za deseto izdanje snimili “Zabočki mališani” – dječji zbor DND-a Zabok.
Program festivala je prema uzrastu publike podijeljen na filmove za djecu predškolske dobi i za školarce, a za online verziju sve zainteresirane škole i učitelji mogu se javiti organizatorima na mail [email protected].

“Povuci – potegni”

Sve zainteresirane organizatori pozivaju i na posebnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma redatelja Nevena Hitreca “Povuci – potegni“ u Kino Zabok sljedećeg četvrtka u 18 sati, a nakon projekcije organizirana je panel diskusija na temu hrvatskog školstva s redateljem i gostom Borisom Jokićem. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta u kinu bit će ograničen, pa se posjetitelji mole da mjesto rezerviraju putem linka https://bit.ly/10KIKI_rezervacija.
“KIKI“ festival je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zaboka, Krapinsko – zagorske županije te ostalih partnera. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba