Važna obavijest za roditelje gornjostubičkih učenika

Općina sufinancira troškove školske kuhinje – evo tko sve ostvaruje ovo pravo i u kojem iznosu

Objavljeno: 02.10.2021. zagorjeinternational

Gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić donio je zaključak po kojem će Općina u ovoj školskoj godini, do 21. lipnja, sufinancirati  školsku kuhinju za djecu polaznike osnovne škole koja imaju prebivalište na područja općine.


Pravo na sufinanciranje u punom iznosu ostvaruje roditelj ili staratelj koji je korisnik nekog ili nekih prava u sustavu socijalne skrbi, putem Centra za socijalnu skrb te onaj koji ima troje ili više djece na redovnom školovanju, bilo to osnovna ili srednja škola ili fakultet i to za svu djecu polaznike osnovne škole.

Pravo na sufinanciranje u iznosu od 50 posto ostvaruje roditelj ili staratelj čiji prihod po članu domaćinstva ne iznosi više od 1500 kuna mjesečno, za mjesec prije podnošenja zahtjeva  te samohrani roditelj.


Roditelji ili staratelji djece koja su polaznici male škole, pravo na sufinanciranje ostvaruju ako u obitelji ima djece osnovnoškolske dobi za koju je ostvareno pravo na sufinanciranje školske kuhinje prema ranije navedenim uvjetima. Ovo se pravo ostvaruje u punom iznosu.


Zahtjev se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gornja Stubica. Uz zahtjev, podnositelj je dužan priložiti dokaze o broju članova obiteljskog kućanstva, dokaze o prebivalištu na području općine, dokaze o prihodima za mjesec prije podnošenja zahtjeva te dokaze o redovitom polaženju srednje škole i fakulteta, status članova kućanstva, presliku osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu, potvrde o plaći, mirovini, prihod od imovine i drugo.
Sve detaljne formacije objavljene su na internetskoj stranici Općine. (vc)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba