Općina Lobor nabavila 800-tinjak spremnika za odvajanje otpada koji će biti dodijeljeni kućanstvima

“Naši mještani će moći odvajati skoro sav otpad. Time smo napravili velik iskorak prema zaštiti okoliša, ali i očuvanju zdravlja građana”

Objavljeno: 02.10.2021. zagorjeinternational

Općina Lobor još je u svibnju krenula s projektom odvojenog prikupljanja otpada, a sada su nabavljeni i spremnici te će sva domaćinstva dobiti po jedan spremnik za papir, karton i plastiku.


Sredstva za nabavu spremnika osigurana su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ovih je dana načelnica Ljubica Jembrih potpisala ugovor s predstavnicima Fonda o prijenosu vlasništva nad spremnicima na Općinu.  
Time će svim tamošnjim kućanstvima biti dodijeljeni spremnici za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada kojih je u sklopu projekta nabavljeno po 801 za papir, karton i plastiku.


Načelnica je istaknula da je odvojeno prikupljanje otpada nužno za podizanje standarda i kvalitete života svih građana, a ovo je samo jedan od koraka u tom smjeru.

– Zahvaljujući ovom projektu, naši mještani moći će odvajati skoro sav otpad. Ovo je jedan iznimno vrijedan projekt kojim smo napravili velik iskorak prema zaštiti okoliša, a posljedično i očuvanju zdravlja naših građana – zaključila je Jembrih. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba