Dječji tjedan brojnim će se aktivnostima obilježiti i u Kumrovcu

NAČELNIK ŠPLAJT: Izrazito nam je važno da djeca sudjeluju u radionicama, želimo im dati do znanja da su važan dionik naše zajednice

Objavljeno: 02.10.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak će u Kumrovcu i službeno započeti obilježavanje Dječjeg tjedna, a u sklopu ove tradicionalne akcije, organizirana su brojne zanimljive aktivnosti.


Tako će se u Muzeju “Staro selo” Kumrovec, u četvrtak s početkom u 10.15 sati, održati radionica na kojoj će članice Udruge umirovljenika djeci prezentirati kolače, a potom ih zajedno s mališanima pokušati i napraviti. Također, održat će se i predavanje o zdravoj prehrani.


Dječji tjedan, koji službeno završava 10. listopada, nastavit će se i malo duže od planiranog, pa će se tako od 11. do 15. listopada održati radionica “Foto Hrvatska – Svijet u bojama”. Radionica će biti besplatna, a namijenjena je i velikima i malima.


– Izrazito nam je važno da djeca sudjeluju u radionicama na području naše općine i da kroz njih istražuju i otkrivaju neke nove elemente. Time im želimo dati do znanja da su važan dionik naše zajednice. Djeca nam svojim idejama zapravo pokazuju koliko su ponekad stvari jednostavne i lako savladive. Učimo jedni od drugih, zato smo ove godine i uključili u akciju obilježavanja Dječjeg tjedna institucije i udruge, kako bismo se što više povezali i naučili jedni od drugih – rekao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.


Radionice ovogodišnjeg Dječjeg tjedna organizirat će Općina, u suradnji s Osnovnom školom Josipa Broza, Dječjim vrtićem “Jaglac”, Društvom “Naša djeca” Kumrovec, Udrugom umirovljenika, patronažnom sestrom Gordanom Turjak i Muzejem “Staro selo”. (vh)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba