U Klanjcu se ovog vikenda po peti puta provodi program “Europa za građane“

Predstavnici devet europskih zemalja raspravljat će o budućnosti EU, ali i uživati u glazbi, plesu i šetnjama

Objavljeno: 01.10.2021. zagorjeinternational

Grad Klanjec i tamošnji Kulturni centar po peti puta, u sklopu manifestacije “Zahvala jeseni”, organiziraju susret građana u okviru programa “Europa za građane”.

Glavna tema ovogodišnjeg susreta vezana je uz razmjenu mišljenja građana iz devet zemalja o različitim temama vezanim uz budućnost Europske unije, a tijekom trodnevnog programa bit će organiziran niz tribina, radionica, debata i prezentacija.

Neformalnim okupljanjima i predstavljanjem kulturne raznolikosti sudionicima će biti omogućeno da se međusobno upoznaju, stvaraju nove veze, educiraju se o drugim kulturama i prihvaćanju različitosti kao vrijednosti koju EU treba posebno njegovati. Cilj je i proširenje partnerstva  na drugim područjima kao što su zaštita okoliša, sport, kulturna razmjena te suradnja u već započetim i budućim zajedničkim projektima za djecu i mlade kroz program “Erasmus“.

Program započinje danas, predstavljanjem svih zemalja sudionika programa “Europa za građane“, a završava u nedjelju, radionicom o bioraznolikosti na Cesargradu.

Sudionici će također imati prilike sudjelovati u glazbeno-plesnim radionicama, digitalnoj potrazi za blagom, a moći će prisustvovati i sportskim događanjima.    

Uz Grad Klanjec, u programu sudjeluju i brojni drugi gradovi, udruge i društva iz Slovačke, Češke, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Austrije i Mađarske.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba