Iz Ministarstva su priopćili da nije došlo do ulegnuća mosta, ali zbog sprječavanja nastanka oštećenja, dionica je privremeno zatvorena

KOLONA 1,5 KILOMETAR: Na dionici autoceste A2 Zagreb – Macelj, između čvorova Jankomir i Zaprešić, i danas se vozi uz privremenu regulaciju prometa

Objavljeno: 30.09.2021. zagorjeinternational

Na dionici autoceste A2 Zagreb – Macelj, između čvorova Jankomir i Zaprešić, i danas se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Kolona je na tom dijelu u smjeru Zagreba dugačka 1,5 kilometar, a očekuje se da će biti i veća, javlja Hrvatski autoklub.  

Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka jučer je oko 13 sati izvijestila da se zbog tehničkih problema zatvara dionica autoceste A2 od Jankomira do Zaprešića u smjeru Maclja. Konkretno, problem su bile vibracije koje su primijećene na mostu Sava, a pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak, priopćili su iz HAK-a.

Priopćenjem se tijekom jučerašnjeg dana oglasilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

– Ovim putem također napominjemo kako prema informacijama od službi Autoceste Zagreb – Macelj nije uočen nastanak štete na mostu te nije došlo do ulegnuća mosta. Međutim, zbog sprječavanja nastanka oštećenja, kao i sigurnosti odvijanja prometa, dionica autoceste Jankomir – Zaprešić je privremeno zatvorena za promet. Isključenje vozila iz smjera istoka prema zapadu (za cilj autocesta A2) vrši se na čvoru Jankomir, a obilazan pravac je Zagrebačka avenija – Škorpikova ulica – Aleja Bolonje. U cilju adekvatnog vođenja prometa zagrebačkom obilaznicom i sprečavanja nastanka iznimno velikih kolona vozila, molimo sve korisnike kojima je za cilj Grad Zagreb, da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka) – stoji u priopćenju.

Promet tom dionicom i danas se odvija uz privremenu regulaciju, dvosmjerno, zapadnim kolnikom od 4.+500 km do 5.+800 km, javlja HAK.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba