Međimurci ponovno pokazali veliko srce u humanitarnoj akciji “Radio gorice za Katružu”

DONIRALI GROŽĐE, MOŠT I NOVČANA SREDSTVA: Brojni velikodušni pojedinci, obitelji i poduzeća podržali akciju za pomoć bolesnim osobama

Objavljeno: 29.09.2021. zagorjeinternational

Protekle subote vinogradima gornjeg Međimurja prošla je vesela ekipa sudionika humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Brojni Međimurci i Međimurke ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije – bolesnim osobama s područja Međimurske županije.
Početak akcije bio je kod dragih prijatelja Zaklade Katruža, obitelji Čavničar iz Stanetinca, dok je akcija završila u Svetom Urbanu, kod Željka Dobranića i Zlatka Lečeka. U ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 800 kilograma grožđa i mošta, 3100 kuna i 20 eura. Donacije u grožđu, moštu i novcu darovali su mnogobrojni velikodušni pojedinci, obitelji i Međimurski.hr. Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se “Skandal bend“ i Josip Sanjković Mitrica.
Angažirao se i radijski voditelj Miljenko Ovčar uz pomoć vrijednih pomoćnika, a grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore.

– Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije upućujemo veliko hvala – poručili su iz Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža“.
Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije više od 20 godina. Zaklada svojim aktivnostima posljednja dva desetljeća okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koje nesebično pomažu kako bi bili uz one kojima je to zaista neophodno. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije, za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti.
Već prije početka samog rada Zaklade, organizirane su prve “Radio gorice za Katružu” u suradnji s Radijem 1, u koje se tijekom više od 20 godina uključio veliki broj podupiratelja Zaklade, vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba