Policija je u protekla tri dana na zagorskim cestama utvrdila 82 prometna prekršaja

VIKEND REKORDERI: Jedan u Bračku zaustavljen s 2,10 promila alkohola u krvi, drugi kroz Dubrovčan jurio 123 km/h

Objavljeno: 27.09.2021. AB

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđena su ukupno 82 prometna prekršaja. Od toga su bila 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 31 ostali prekršaj u prometu. Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak u Bračku, kod 60-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,10 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.  
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Dubrovčanu, gdje je utvrđena brzina od 123 km/h na mjestu, gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

HOĆE LI SJEVER HRVATSKE DOBITI PRVI PARK PRIRODE? U Varaždinu održan stručni skup na temu “Ivanščica, Strahinjčica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode RH"

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter