Zagorci postigli zapažene rezultate na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca održanom u Varaždinu

Sudjelovalo i 12 zagorskih ekipa, najbolja DVD Bedekovčina na izvrsnom 4. mjestu u kategoriji žena “B“

Objavljeno: 27.09.2021. zagorjeinternational

Varaždin je u nedjelju bio domaćin osmog Državnog natjecanja vatrogasaca u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na samom natjecanju sudjelovalo je 207 odjeljenja s ukupno 2030 natjecatelja, a svoje snage su odmjerili u izvođenju vježbi s motornom štrcaljkom i štafeti. Prisustvovalo je i 12 ekipa zagorskih DVD-a i ekipa ZJVP Zabok u kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi “B“, a sudilo je i sedam zagorskih sudaca, piše Radio Zlatar.

Jaka konkurencija

Iako ni jedna zagorska ekipa nije ostvarila plasman među tri najbolje, čime bi osigurala nastup na vatrogasnoj olimpijadi iduće godine u Celju, u velikoj konkurenciji zabilježeni su izvrsni rezultati. Najbolji rezultat ima DVD Bedekovčina u kategoriji žena “B“ i to visoko 4. mjesto. DVD Zlatar u toj je kategoriji završio na 11., a DVD Brezova na 15. mjestu. U kategoriji žena “A“ Bedekovčina je dospjela na 5. mjesto, Veliko Trgovišće 16., a Prišlin-Hum na 26. mjesto, piše Radio Zlatar. 

U muškoj kategoriji “B“ DVD Brezova je zauzela 7. mjesto, Oroslavje 13., a Veliko Trgovišće 18. U muškoj kategoriji “A“ Bedekovčina je završila na 10. mjestu, DVD Vatrogasac Strmec na 23., a Zlatar na 40. U kategoriji profesionalaca, ZJVP Zabok osvojila je 7. mjesto.

Sudionike natjecanja posjetio je i potpredsjednik Vlade i  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je obišao natjecatelje na stadionu “Sloboda“ u društvu varaždinskog župana Anđelka Stričaka, predsjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravke Grđan, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića i ostalih.

-Vatrogasna zajednica je u našem mandatu postala Središnji državni ured i koji upravlja svojim sustavom nakon puno desetljeća. Vlada i sva ministarstva su tu da ih podrže. Ministarstvo unutarnjih poslova i posebice budući da je Civilna zaštita sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova, a vatrogasci glavna operativna snaga civilne zaštite – naglasio je Davor Božinović prilikom posjete, dok je župan Anđelko Stričak rekao kako je Grad Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva.

Prvi na terenu

– Vidimo  koliko nam je vatrogastvo bitno. Između ostalog, kada se dogode elementarne nepogode, prvi su na terenu vatrogasci. Nedavno smo imali elementarnu nepogodu u općini Sveti Đurđ gdje je pijavica raskrila desetak krovova i tada su upravo vatrogasci bili prvi na terenu – zaključio je župan uz zahvale premijeru Plenkoviću na ulaganju u vatrogastvo na razini županije.

Nakon održanog natjecanja, u atriju Starog grada pripremljen je prijem za članove Organizacijskog odbora i Voditeljstva natjecanja, a domaćini prijema bili su župan Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba