VELIKI INTERES: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Krapini održao dvije radionice o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

DVOSTRUKO VIŠE NEGO LANI: Na raspolaganju ukupno 400 milijuna kuna, može se dobiti do 240.000 – prijave od 14. listopada

Objavljeno: 27.09.2021. zagorjeinternational

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zbog velikog interesa građana, u petak je u Krapini, održao dvije radionice o energetskoj obnovi obiteljskih kuća, odnosno o prijavama na natječaj Fonda, koje započinju 14. listopada. 

Voditelj službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije Mladen Ilijević, istaknuo je da su građani diljem Hrvatske zainteresirani za natječaj, te da im djelatnici Fonda žele što bolje prezentirati uvjete i način na koji mogu ostvariti sredstva za obnovu kuća.

– Ove je godine na raspolaganju 300 milijuna kuna, te još sto za energetsku obnovu kuća oštećenih u potresu, što je ukupno gotovo dvostruko više nego lani. Sredstva se mogu dobiti za obnovu fasade, krova, vanjske stolarije, ugradnju fotonaponskih elektrana ili dizalica topline i građevinske radove na kućama. Maksimalan iznos koji jedan prijavitelj može dobiti za energetsku obnovu je 240.000 kuna, odnosno 60 posto od ukupne investicije. Nema rigoroznih uvjeta, jer je cilj da sredstva budu lako dostupna uz minimalnu dokumentaciju – pojasnio je Ilijević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba