KAZALIŠNA POSLASTICA U KRAPINSKOJ FESTIVALSKOJ DVORANI: Sljedećeg četvrtka, u koprodukciji Kerempuha i FIJI grupe, 'na večeru' dolazi petero bivših najviših državnika

PREDSJEDNICI&CA: Tito, Tuđman, Mesić, Josipović i Grabar – Kitarović – mogu li zajedno spasiti našu zemlju?

Objavljeno: 26.09.2021. zagorjeinternational

U krapinskoj Festivalskoj dvorani sljedećeg četvrtka od 20 sati igra prava kazališna poslastica s fantastičnom glumačkom postavom – predstava Predsjednici&ca  (Pretposljednja večera), u koprodukciji Kazališta Kerempuh i FIJI grupe.

– Građanski stan. Večera za petero uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili ”bivši” – i to na poziv ”bivše”! Predsjednici&ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, koji je ujedno i režiser predstave. Predsjednica i predsjednici, koje tumače Ornela Vištica (Kolinda Grabar – Kitarović), Boris Svrtan (Josip Broz Tito), Tarik Filipović (Franjo Tuđman), Hrvoje Kečkeš (Stjepan Mesić) i Siniša Miletić (Ivo Josipović), okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučujemo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega. I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva. Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti našu zemlju? Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera. Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost – stoji u opisu predstave.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava www.ulaznice.hr, na blagajni dvorane od utorka do petka, od 13 do 17 sati, počevši od 21. rujna te sat vremena prije predstave. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba