Otvoreni 52. Dani kajkavske riječi u Zlataru

Publika uživala u koncertu Opće opasnosti, večeras se održava “Noć pod lampašima“ u Belcu

Objavljeno: 25.09.2021. zagorjeinternational

U petak je otvorena 52. manifestacija Dani kajkavske riječi u Zlataru. Prigodni glazbeno – plesni program izveli su domaći izvođači i gosti iz KUD-a “Ljudevit Gaj“ Mače, a otvorenje je, zbog epidemioloških mjera, održano na otvorenom, u parku ispred Galerije izvorne umjetnosti.

Manifestaciju je otvorila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je zahvalila svima koji će sudjelovati u programu te pozvala posjetitelje da ovih dana dođu u Zlatar. U ime Krapinsko – zagorske županije, jednog od pokrovitelja manifestacije, nazočne je pozdravila Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu. Nakon otvorenja, u Parku hrvatske mladeži održan je koncert Opće opasnosti.

Prvi vikend programa manifestacije odvijat će se u Belcu, pa je tako danas na rasporedu seminar o tradicijskim instrumentima i “Noć pod lampašima, na kojoj će nastupiti KUD Belec, OŠ Belec i Belečke mažoretkinje, a večer završava uz grupu Amantes. U nedjelju druženje priprema HPD Belecgrad, a u crkvi Marije Snježne održava se koncert u sklopu Varaždinskih baroknih večeri.

FOTO: Radio Zlatar i Facebook / Jasenka Auguštan – Pentek

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba