Nakon brojnih aktivnosti tijekom ljeta, Udruga Kajkaviana u sklopu EU projekta "Stub-kultura" nastavlja sa svojim programima i u rujnu:

Prijavite se na radionicu interpretacije lokalne baštine na temu Oroslavja ili radionicu “Ljudske priče”, na kojoj će sudjelovati i dva zanimljiva gosta

Objavljeno: 25.09.2021. zagorjeinternational

Iza Udruge Kajkaviana vrlo je aktivan kolovoz, zahvaljujući EU projektu “Stub-kultura”, koji udruga provodi još od svibnja 2020. godine.
Tako su svi zainteresirani mogli sudjelovati na zanimljivoj radionici interpretacije lokalne baštine te radionicama arheologije zajednice, koje su održane u nekoliko navrata. Održana je i kreativna radionica za djecu, a sastao se i Čitateljski klub.

Sve ove aktivnosti odvijaju se s jednim ciljem – u Donjoj Stubici stvoriti društveni centar, odnosno, javni prostor za kulturne i kreativne aktivnosti, radionice, javne tribine i druga događanja.
Ništa manje aktivna neće biti ni jesen, pa je tako već održana radionica o jeziku “Kajkavski naš svagdanji”, zatim kreativna radionica za djecu, radionica interpretacije lokalne baštine, radionica vinorela, program “Održivi razvoj” i Glazbena slušaonica, a i ovog se mjeseca sastao Čitateljski klub.

U narednim danima još će se održati radionica interpretacije lokalne baštine na temu grada Oroslavja, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati, zatim kreativna radionica za djecu koja se održava u utorak u 17 sati te radionica “Ljudske priče”, u srijedu u 18 sati, na kojoj će gostovati dr. sc. Bojana Schubert i Grgo Petrov, koji će tom prilikom i predstaviti svoju slikovnicu “Priča o jednom Kaju”.
Sve aktivnosti provode se uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera i preporuka. Za više informacija i prijave javite se telefonom na broj 049/286 – 463, e-mailom na adresu [email protected] ili porukom u inbox Facebook stranice “Stub-kultura”.
Projekt provodi Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice zajedno s partnerima – Gradom Donja Stubica te udrugama “Profesor Baltazar” i Multimedijalnim centrom Stub-klub.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Kajkaviane.

Vrijednost projekta: 1.847.554,86 kn
EU sredstva: 1.570.421,63 kn
Državni proračun: 277.133,23 kn

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba