Ovog petka i subote u perivoju Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici održava se jubilarni 10. "Znanstveni piknik"

ORGANIZIRAN BESPLATAN PRIJEVOZ IZ ZAGREBA: Upoznajte znanost na zabavan i svima pristupačan način!

Objavljeno: 23.09.2021. zagorjeinternational

Jubilarni deseti “Znanstveni piknik” održat će se ovog petka i subote u perivoju Dvorca Oršić, kod spomenika Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici, oba dana od 10 do 17 sati. Ulaz na manifestaciju i u Muzej seljačkih buna bit će slobodan.

Podsjetimo, ova manifestacija provodi se u Hrvatskoj već desetu godinu zaredom i strukturirana je kao neformalno druženje, piknik sa znanošću, kulturom i umjetnošću, a okosnicu događanja čine interaktivni znanstveno – edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve to uz umjetničko – zabavni program. Događanje za cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere.

Petak je dan predviđen za organizirane posjete škola, a subota je predviđena za posjete građanstva. U subotu je tako organiziran i besplatni prijevoz na relaciji Zagreb – Gornja Stubica – Zagreb s polascima iz Zagreba ispred gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1, u 9, 11 i 13 sati, a povratak je organiziran u 14, 16 i 18 sati.

Organizator manifestacije je Udruga “Profesor Baltazar”, a partneri su Krapinsko – zagorska županija, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut “Ruđer Bošković”, FabLab, Hrvatska zajednica tehničke kulture i udruga Virtualci. Svečano otvorenje manifestacije održat će se u petak u 13 sati, a tom će prigodom biti uručene nagrade školama pobjednicima na natječaju “Dizajniraj plakat za ‘Znanstveni piknik’“, uz otvorenje izložbe svih radova. Svečanost otvorenja zaključit će se kazališnom predstavom “Profesor Baltazar – put oko svijeta“ u izvedbi nezavisnog kazališta “Tvornica lutaka” s početkom u 14 sati.

Sve vijesti uživo možete pratiti na Facebook stranici  https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik, a detaljni program nalazi se na internetskoj stranici http://znanstvenipiknik.weebly.com/.

Događaj se odvija na otvorenom, a organizatori poručuju da očekuju odgovorno ponašanje svakog pojedinca prema sebi i drugima. (kr) 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter