Na zagorskim cestama tijekom vikenda devet prometnih nesreća, najgore je prošao mladić (19) u Pregradi

TEŠKO OZLIJEĐEN: Zbog brzine sletio na travnatu površinu pa udario u stablo, izvlačili ga vatrogasci

Objavljeno: 20.09.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske tijekom vikenda su obavili očevide devet prometnih nesreća. Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, dok su u prometnoj nesreći u Vrhima Vinagorskim, do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine, dvije osobe lakše ozlijeđene, a u Pregradi, također u prometnoj nesreći kojoj je kumovala neprilagođena brzina, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Prometna nesreća u Vrhima Vinagorskim

Prometna nesreća u Pregradi dogodila se u nedjelju oko 10.30 sati. Mladić (19) nije prilagodio brzinu kretanja osobnog automobila stanju i uvjetima na kolniku, uslijed čega je sletio vozilom na travnatu površinu, nakon čega je vozilo udarilo u stablo. Zadobio je teške tjelesne ozlijede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen na liječenje u KBC “Sestre milosrdnice” u Zagreb.
Mladića su iz automobila izvlačili vatrogasci, a na intervenciji je bilo 14 članova DVD-a Pregrada sa sva tri vozila, Zagorska javna vatrogasna postrojba s jednim vozilom i tri vatrogasca, doznajemo iz pregradskog DVD-a.

FOTO: DVD Pregrada

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Zaboku, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, Lazu Bistričkom i Štrucljevu, uslijed neprilagođene brzine, Podgrađu, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, pri čemu je vozaču utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,33 promila, zatim u Dubrovčanu, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, Stubičkim Toplicama, zbog nepropisne vožnje unatrag te u Gori Veterničkoj, zbog oduzimanja prednosti prolaska.
Zagorska je policija zabilježila i jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o šumama i jedan prekršaj držanja životinja bez nadzora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba