Na novoj lokaciji, platou Svetišta Majke Božje Gorske, održana 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava KZŽ

“Mnogo je truda uloženo kako bi se u ovim ‘novim normalnim vremenima’ prezentirali kontinuitet i bogatstvo rada udruga s područja naše županije”

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

U Loboru je u nedjelju održana 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko – zagorske županije.
Poštujući epidemiološke mjere, ovogodišnja jubilarna smotra dobila je novu lokaciju održavanja – prostor Svetišta Majke Božje Gorske.
– Mnogo je truda uloženo kako bi se u ovim ‘novim normalnim vremenima’ prezentirali kontinuitet i bogatstvo rada udruga s područja naše županije. Tradicija i kultura ovog podneblja od izrazite su važnosti ne samo za općinu Lobor, već i za cijelo Zagorje. Županijska smotra već se godinama organizira na području općine Lobor, u suradnji s našim Domom Lobor. Prošle godine zbog epidemioloških mjera ona, nažalost, nije bila održana, ali ove je godine zasjala u punom sjaju na novoj lokaciji, gdje naš KUD Lobor ima svoj plato – istaknula je načelnica Jembrih, pa izrazila posebno zadovoljstvo zbog nastavka i očuvanja ove važne manifestacije koja, kako je rekla, predstavlja bogati društveni život općine Lobor.
– Zahvaljujem svim našim tamburaškim sastavima i orkestrima koji bez obzira na pandemiju njeguju svoj rad i pokazuju ljubav prema kulturi ovog podneblja, što daje prostor za razvijanje naše općine kao središta kulturnih događanja Zagorja – rekla je Jembrih.
Smotri je prisustvovala  i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je uručila priznanja sudionicima i čestitala im uz riječi zahvale te istaknula kako je ljubav prema glazbi i tamburici pokretač mnogih manifestacija u KZŽ.
– Hvala svim sudionicima koji cijele godine marljivo rade na očuvanju tradicije i kulture koja uvelike oplemenjuje život općina i gradova Krapinsko – zagorske županije na različitim manifestacijama – rekla je Petek, pa tamburaškim sastavima i orkestrima zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu.
Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se sedam tamburaških orkestara i sastava – TS “Črni Tomaši“ iz Lobora, TS KUD-a Belec, TS KUD-a Mihovljan, TS KUD-a Sveti Križ Začretje, TO KUD-a “Lovro Ježek“ iz Marije Bistrice, TO KUD-a Horvatska i TS KUD-a Lobor, a selekcija će biti objavljena na stranicama Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba