Pod sloganom “Nove ideje za novih pola stoljeća”, održan je 52. "Susret riječi Bedekovčina"

Među nagrađenim mladim autorima su i dvije Zagorke, a događanja u sklopu manifestacije po prvi su puta održana i izvan Bedekovčine

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

Na prostoru Bedekovčanskih jezera u subotu je održana glavna večer 52. manifestacije “Susret riječi Bedekovčina 2021.”
Brojne okupljene na glavnoj večeri najdugovječnije književne manifestacije u Krapinsko – zagorskoj županiji pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je veliki značaj Susreta riječi na karti kulturnih događanja županije.

Novi koncept

– Ovo je susret književnika, umjetnika, susret prijatelja. Posebno mi se sviđa malo drugačiji, novi koncept kojim je napravljen jedan iskorak i koji u potpunosti opravdava svoj slogan “Nove ideje za novih pola stoljeća”. U nekoliko dana koliko traje manifestacija, “Susret riječi” približit će se nekim drugim gradovima i mjestima u Krapinsko – zagorskoj županiji i nadam da će na ovom novom konceptu biti još uspješnija – kazala je Petek te zahvalila i čestitala svim sudionicima i natjecateljima, a posebno dobitnicima nagrada.
Kreativni voditelj Susreta riječi, književnik Ivan Herceg, istaknuo je kako je cilj bio napraviti manifestaciju koja će biti namijenjena svima u Hrvatskom zagorju i koja će privući i onu publiku koja voli glazbu, i onu koja voli književnost, kazališne predstave, fotografije i izložbe.
– Mislili smo da je dobro da ne bude sve na jednom mjestu. Hrvatsko zagorje je ipak veliko, pa smo željeli da svatko može u nekom gradu koji mu je blizu, doći, poslušati razgovor s nekim od književnika, pogledati izložbu ili predstavu i poslušati koncert – rekao je Herceg.

142 rada

Na glavnoj večeri proglašeni su autori najboljih radova pristiglih na natječaj za neobjavljene pjesničke i prozne radove. Najbolji u konkurenciji odraslih je  književnik iz Omiša, Ivan Katičić, drugo je mjesto osvojila mlada pjesnikinja iz Đakova Marta Džaja, a treće književnica i prevoditeljica Sanja Lovrenčić iz Zagreba. U kategoriji mlađih od 19 godina, prvo mjesto osvojila je Sara Premerl Peštaj iz Zaboka, drugo Laura Završki iz Mača, a treće Adriana Krog iz Bjelovara. Prošireni izbor odabranih radova tiskan je u popratnom zborniku. Na natječaj su pristigla 142 pjesnička i prozna rada od ukupno 91 autora u kategoriji odraslih, dok je u kategoriji autora mlađih od 19 godina, pristiglo 30 literarnih radova – eseja na temu “Radost življenja”. O najuspješnijim autorima odlučivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Herceg, Lana Derkač i Marko Gregur.
Glavnu večer su moderirali Mirela Videk Hranjec i Denis Bosak, a u glazbenom je programu nastupila Lea Šprajc. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba