"BRANJE GROJZDJA": Uvertira u peti festival "Vinske popevke i napitnice"

KUD Pregrada večeras će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održati promociju novog albuma “50 let vina i popevki“

Objavljeno: 19.09.2021. zagorjeinternational

Kulturno umjetničko društvo Pregrada, večeras će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, s početkom u 20 sati, održati promociju novog albuma “50 let vina i popevki“.

Treći CD KUD-a sadrži kajkavske popevke na temu vina koje izvodi tamburaški sastav i solisti pregradskog kulturno umjetničkog društva. Riječ je o popevkama koje su često izvođene na manifestacijama te se rado izvode među ljudima na raznim druženjima, a pogotovo prilikom same berbe.

Osim već poznatih popevki, na albumu se nalaze i autorske skladbe Milene Kostanjšek, koje su nastale upravo za  Branje grojzdja i koje su prvi put bile otpjevane na festivalu “Vinske popevke i napitnice”.

Album je nastao uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije i Grada Pregrade, a promocija albuma, uvertira je u peti festival “Vinske popevke i napitnice” koji će se održati u petak, na Trgu Gospe Kunagorske, s početkom u 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba