Marijabistrički općinski vijećnici prihvatili Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna - prihodi iznosili 17,6, a rashodi 10,3 milijuna kuna

“Ovaj pozitivan rezultat poslovanja za prvo polugodište nastao je zbog priljeva EU sredstava za projekte koji su realizirani u ovoj i prošloj godini”

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u Domu kulture u Mariji Bistrici održana treća sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice.
Načelnik Josip Milički podnio je izvješće o radu načelnika za prvih šest mjeseci ove godine, a Vijeće je prihvatilo Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Prihodi proračuna s prihodima proračunskih korisnika, Dječjim vrtićem “Pušlek” te Općinskom knjižnicom i čitaonicom, u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 17.600.012 kuna, a rashodi 10.362.454 kune te se stvorila razlika od 7.237.558 kuna u korist prihoda. Razlika se smanjuje za rezultat poslovanja iz prošle godine, koji iznosi 3.680.255 kuna te je konačni rezultat poslovanja 3.557.302 kune. Kako je istaknuto na sjednici, dobiveni pozitivan rezultat poslovanja za prvo polugodište nastao je zbog priljeva financijskih  sredstava iz EU fondova koji su dijelom realizirani u prošloj godini, a veliki dio je realiziran u  prvoj polovici ove godine.
Donesena je i Odluka o mjerilima za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe djece predškolske dobi u općini. Njome se utvrđuju mjerila za osiguranje sredstava za financiranje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe djece predškolske dobi, a koji na području općine vrši Dječji vrtić ”Pušlek”. Prema toj odluci, udio roditelja u ekonomskoj cijeni programa za desetosatni redovni ili jaslički program iznosi 45 posto, za program predškole ništa, a za kraći program sto posto. Također, Vijeće je donijelo i Odluku o utvrđivanju ekonomske cijene redovitog programa predškolskog odgoja u spomenutom vrtiću, koja sada iznosi 1975 kuna mjesečno po djetetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba