Počinjena je materijalna šteta od 815.000 kuna

Zagrebačka policija otkrila trojac koji je krao skupocjene automobile – jedan je pritvoren, a za dvojicom se još traga

Objavljeno: 16.09.2021. zagorjeinternational

Službenici Policijske uprave Zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 41, 44 i 49 godina zbog više kaznenih djela.  
 
Sumnja se da su 41-godišnjak i 49-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo krađe i krivotvorenja isprava tako što su krajem 2020. godine došli u podzemnu garažu u Bužanovoj ulici, a potom su, sumnja se, prišli osobnom automobilu marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 32-godišnjakinje, nasilno ga otvorili i prikladnim ga alatom stavili u pogon.

Vozilom su se potom udaljili s mjesta, da bi na nepoznatoj lokaciji na području grada Zagreba, u namjeri prikrivanja kaznenog djela, na otuđeno vozilo montirali nepripadajuće švicarske registarske oznake. Dva dana kasnije, prilikom granične kontrole na području Županje, policijski su službenici utvrdili da je riječ o ranije otuđenom vozilu te je ono, nakon provedenih službenih radnji, vraćeno vlasniku.

Skupocjena vozila
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su 41-godišnjak i još jedna za sada nepoznata osoba zajedno počinili kazneno djelo krađe. Naime, sumnja se da su tijekom srpnja 2019. godine zajedno došli u Bednjansku ulicu, prišli osobnom automobilu marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu jednog zagrebačkog trgovačkog društva te ga nasilno otvorili i potom ga stavili u pogon. Vozilom su se, sumnja se, zatim zajedno dali u bijeg.

 Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je da su 41-godišnjak i 44-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo krađe kada su između 2. i 3. rujna 2019. godine zajedno došli u Reljkovićevu ulicu i prišli osobnom automobilu marke Land Rover varaždinskih registarskih oznaka te ga nasilno otvorili. Vozilo su stavili u pogon te se njime zajedno dali u bijeg.
 
Oba automobila pronađena su nekoliko dana nakon otuđenja na području Zagreba.

Pronađena i droga
 
U tijeku istraživanja policijski su službenici obavili pretragu doma i drugih prostorija osumnjičenog 49-godišnjaka, pri čemu su u stanu na području Novog Zagreba pronašli oko 28,5 kilograma konoplje pakiranih u 28 paketa. Protiv njega je ponesena i kaznena prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok se za 41-godišnjakom i 44-godišnjakom i dalje intenzivno traga.

Vrijednost ukradenih vozila, koja su vraćena vlasnicima iznosi 815.000 kuna.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba