Pred školom u Krapinskim Toplicama i jutros desetak prosvjednika predvođenih Gaćinom, koji je ponovno poslao sina u školu bez maske, no dječak je ubrzo sam izašao van. Ulaz osiguravaju zaštitari, stigla i interventna policija, najavljen dolazak ministra Fuchsa

RAVNATELJ ŠTIBOHAR: U školu je stigao stručni tim psihologa, neki učenici su još pod šokom i stresom, mnogi roditelji su zvali i tražili zaštitu svoje djece

Objavljeno: 13.09.2021. Alen Brodar

Kao što je i najavljeno, od jutros ulaz u Osnovnu školu Krapinske Toplice osiguravaju dvojica zaštitara, no to nije spriječilo da se ispred škole ponovno okupi desetak prosvjednika, predvođenih Kristijanom Gaćinom od kojeg je sve krenulo. Za sada sve prolazi relativno mirno, osim što je bilo nekoliko verbalnih ispadica prema okupljenim novinarima.

– Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbe da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao iz nje. Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene. Jutros je stigao tim psihologa, za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su prisustvovali ulasku nasilničke horde, i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje. Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnog prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu – kazao je ravnatelj škole Samson Štibohar, potvrdivši informaciju da je za danas najavljen i dolazak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovog tajnika u školu te ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje.

– Sigurnost učenika i neometano odvijanje nastave nama je prioritet i prvi cilj, a dalje ćemo vidjeti – zaključio je Štibohar.

Izjavu ravnatelja možete pogledati OVDJE, izvještavat ćemo o daljnjem razvoju situacije.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba