Policija je tijekom vikenda obavila očevid kod čak 10 prometnih nesreća, utvrdili i 77 prekršaja

MALO SE PREJAKO ‘FESTIVALILO’: U Krapini 27-godišnjak s 3,20 promila u krvi oštetio dva automobila – prijeti mu kazna od 12.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke

Objavljeno: 13.09.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske tijekom vikenda obavili su očevide 10 prometnih nesreća. Osam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Ravninskom i Zaboku zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Poznanovcu zbog neprilagođene brzine, u Krapini zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, u Gornjem Maclju zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, dok je u Đurmancu zbog nepravilno smještenog tereta na vozilu došlo do oštećenja prometne signalizacije. U Gornjoj Stubici došlo je do prometne nesreće uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 2,18 promila alkohola u organizmu. U Krapini je došlo i do udara osobnog vozila u pješaka koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, a do prometne nesreće je došlo zbog nepropisne vožnje unatrag. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Očuri zbog nepropisnog mimoilaženja, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Inače je pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno i ukupno 77 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 34 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, u Krapini kod 27-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom s 3,20 promila alkohola u organizmu, te nepropisnom vožnjom unatrag oštetio dva osobna vozila. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna i predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca. Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2 kod Krapine, gdje je utvrđena brzina od 110 km/h, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba