U SKLOPU TJEDNA KAJKAVSKE KULTURE: Šahovski klub Krapina, u znak sjećanja na svojeg prerano preminulog člana, organizirao međunarodni turnir “Memorijal Miljenka Medića"

Pobjednik je FIDE-majstor Marijan Krištović iz ŠK Tomislav-Goran, najbolji kadet Filip Car iz ŠK Ban Jelačić

Objavljeno: 12.09.2021. zagorjeinternational

Šahovski klub Krapina u Tjednu kajkavske kulture i Danima krapinskog sporta, u znak sjećanja na svojeg prerano preminulog člana, u petak, u Restoranu KTC-a Krapina, organizirao je Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir “Memorijal Miljenka Medića”.

Nastupilo je 60 igrača iz Hrvatske, BiH i Srbije, a zbog Covida-19, broj igrača bio je ograničen na 70 sudionika.

Turnir koji je bio veoma jakog sastava sa velemajstorima i međunarodnim majstorima, otvorio je te pozdravio igrače predsjednik Krapinskog športskog saveza Saša Kundih.

Odigrano je 11 kola švicarskim sustavom, a tempo igre bio je pet minuta + tri sekunde po igraču za cijelu partiju, “Bronstein”. Sve odigrane partije rejtingiraju se za svjetsku brzopoteznu rejting-listu.

Trojica prvoplasiranih, nagrađeni su peharima, najuspješniji kadet nagrađen je s medaljom, a svi su igrači dobili majicu “Dani krapinskog sporta“.

Turnir je protekao u velikoj borbi za prva mjesta. Pobjednik turnira je FIDE-majstor Marijan Krištović, iz Šahovskog kluba Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno, a najbolji kadet je Filip Car iz ŠK Ban Jelačić, Zaprešić. Drugo mjesto zauzeo je Oliver Kukas iz ŠK Oroslavje, a trećeplasirani je Vladimir Hrešć iz ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba