GRADSKO VIJEĆE ZLATARA DALO SUGLASNOST DVD-u ZA PROJEKT IZGRADNJE I OPREMANJA VATROGASNOG DOMA I SPREMIŠTA

Novi vatrogasni dom imat će kulturnu i društvenu namjenu, a planirana vrijednost projekta je oko devet milijuna kuna

Objavljeno: 12.09.2021. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Zlatara na posljednjoj sjednici dalo je suglasnost DVD-u Zlatar za provedbu projekta izgradnje i opremanja vatrogasnog doma i spremišta u Zlataru.
Vatrogasno društvo prijavit će ovaj projekt na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, operacija 7.4.1., a pritom je potrebno priložiti i odluku Gradskog vijeća o suglasnosti za provedbu ulaganja. Planirana vrijednost projekta je oko devet milijuna kuna, a iz natječaja se može ostvariti potpora do 90 posto prihvatljivih troškova.
Novi vatrogasni dom sa spremištem planira se graditi na zemljištu u Martinečkoj ulici, koje trenutno društvu služi kao poligon za vježbanje. Vatrogasni dom će imati kulturnu i društvenu namjenu, jer će ga, osim vatrogasaca, koristiti i sve udruge, društva, ustanove i drugi građani, u svrhu održavanja raznih kulturnih događanja, manifestacija i priredbi. Isto tako, bit će na raspolaganju udrugama i društvima za održavanje edukacija, predavanja i radionica za djecu i odrasle.


Za vatrogasce će se organizirati seminari, obuke i vježbe te omogućiti suradnja s društvima iz okolnih gradova i općina. Ujedno se planira zapošljavanje dvoje djelatnika – domara i spremačice. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba