CRNA STATISTIKA ZA KOLOVOZ: U 53 prometne nesreće u Zagorju, nastradala je 21 osoba, od toga jedna smrtno

Najviše nastradalih u nesrećama je staro između 20 i 40 godina, kritični dan bio je utorak, a kritično vrijeme od 22 do 23 sata

Objavljeno: 11.09.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u kolovozu su obavili očevid kod 53 prometne nesreće što je za 1,9 posto više nego u mjesecu kolovozu prošle godine. Evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, u 14 nesreća s ozlijeđenim osobama, sedam osoba je zadobilo teške, a 13 osoba lakše tjelesne ozlijede, dok je u 38 prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Slijetanja s ceste

Ukupno je, dakle, u prometnim nesrećama nastradala 21 osoba, a najviše ih je životne dobi 20 do 40 godina (10). Najčešći uzrok prometnih nesreća bilo je nepropisno kretanje vozila po kolniku (15 nesreća), a prema vrstama nesreća najviše je bilo slijetanja vozila s ceste (12). Najkritičniji dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bio je utorak (11), a kritično vrijeme u toku dana je razdoblje između 22 i 23 sata.
Ukupno je u nesrećama sudjelovalo 119 sudionika, od čega je bilo 79 vozača, 39 putnika i jedan pješak, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je 11 vozača.

Kobna brzina

Inače su tijekom kolovoza policajci tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu evidentirali i 1408 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše utvrđenih prekršaja odnosilo se na brzinu – 781 prekršaj, što je 55,5 posto ukupnog broja utvrđenih prekršaja. Zatim slijede prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji (96) i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (47). Utvrđeno je i 30 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 27 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, 13 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, deset prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, šest prekršaja upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta te četiri prekršaja odbijanja alkotestiranja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba