Gradsko vijeće Pregrade dalo suglasnost za prijavu dvaju projekata na mjeru 07 - rekonstrukciju vatrogasnog doma i prenamjenu kina u kulturni centar

GRADONAČELNIK VEŠLIGAJ: Svjesni smo da će biti velika konkurencija, ali nadamo se najboljem ishodu jer se radi o dva vrlo kvalitetna projekta

Objavljeno: 11.09.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je održana treća sjednica pregradskog Gradskog vijeća, kojoj je nazočilo 12 vijećnika pred kojima se našlo 17 točaka dnevnog reda, a sve odluke donesene su jednoglasno. Gradsko vijeće razmatralo je prijedlog Izvješća o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. Pred vijećnicima se našlo i prihvaćanje Izvješća o izvršenju gradskog proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. i Izvješća o korištenju proračunske zalihe za prvo polugodište 2021. godine.
U prvoj polovici 2021. godine ostvareni su ukupni prihodi proračuna u iznosu od 11.221.354 kune, što je 44,11 posto u odnosu na godišnji plan, dok su ukupni rashodi i izdaci izvršeni u iznosu od 11.197.755 kuna, što je 43,69 posto u odnosu na godišnji plan.
Donesena je i Odluka o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Pregrada, a pred vijećnicima se našla i dopuna dnevnog reda pa je tako dana suglasnost DVD-u Pregrada za provedbu ulaganja na području grada, koje se namjerava ostvariti prijavom projekta “Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) i opremanje vatrogasnog doma i spremišta DVD-a Pregrada” na mjeru 07. “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Na isti poziv planirana je i prijava rekonstrukcije i prenamjene kina u kulturni centar, za koji je Gradsko vijeće također donijelo suglasnost.
– Svjesni smo da će biti velika konkurencija te da s obzirom na indeks razvijenosti, ne možemo ostvariti maksimalni broj bodova, međutim, nadamo se najboljem ishodu jer se radi o dva vrlo kvalitetna projekta. Ono što je bitno za dodati, nakon kupnje dvorane i zamjene krovišta, sad je napravljena kompletna projektna dokumentacija te je predviđena rekonstrukcija postojeće građevine kako bi se stvorio multifunkcionalni prostor koji bi bio na raspolaganju za društveno – socijalnu namjenu – istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.
Uz to, donesena je i Odluka o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi – zemljište za sport i rekreaciju sa zgradom javne namjene – Sportski centar Pregrada, glavno nogometno igralište, pomoćno nogometno igralište, zgrada javne namjene i popratni sadržaji za sport i rekreaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba