Započela je peta Međunarodna umjetnička kolonija u Kumrovcu

Kroz tri dana, vrsni hrvatski i slovenski umjetnici izradit će osam drvenih likova iz bajki koji će krasiti Park šumu Dubrava

Objavljeno: 10.09.2021. zagorjeinternational

Započela je međunarodna umjetnička kolonija “Kumrovec 2021.“, u organizaciji udruge Inicijativa za razvoj općine Kumrovec, a trajat će do 12. rujna. Za glazbenu dobrodošlicu pobrinula se Etno udruga “Zipka”, a prisutne je pozdravio načelnik Kumrovca Robert Šplajt. On je umjetnicima zaželio dobrodošlicu, a članovima Inicijative za razvoj zahvalio na dobroj suradnji s Općinom. Kratko se osvrnuo i na projekt Park šume Dubrava, koji je  financiran iz EU fondova, a za koju će u iduća tri dana umjetnici izraditi osam likova iz bajki. Krajnji cilj je obogatiti turističku ponudu najpoznatijeg sela na svijetu.
Ivica Hrastović, predsjednik Inicijative za razvoj općine Kumrovec, rekao je da će kipari i slikari svoju maštu pretvoriti u prekrasne likove koji će se izložiti na otvorenome.
Voditeljica umjetničke kolonije Maja Vukina – Bogović zahvalila je ravnateljici OŠ Kumrovec Maji Preglej što je dovela djecu koja će također sudjelovati, modelirajući likove iz glinamola. Gosti likovne kolonije su učenici OŠ Kumrovec, Klanjec, Tuhelj, Desinić i Kraljevec na Sutli.
Uz kipare iz Hrvatske, sudjeluju i kipari iz Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine, a tema je “Likovi iz bajke“ i “Motivi iz Kumrovca“.
– Ovim putem zahvaljujemo i Hrvatskim šumama na donaciji drveta iz kojeg će biti izrađene skulpture te kasnije postavljene u park šumi Dubrava, podno Spomen doma – istaknula je zamjenica načelnika Danijela Lončar.
Iz Općine napominju da će posjetitelji u subotu prije Zagorske svadbe, koja se održava u Muzeju Staro selo Kumrovec, moći vidjeti kako umjetnici izrađuju likove iz drveta, kraj Hostela Kumrovec i u Parku hrvatskih branitelja. (kr)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba