Grad Krapina poziva na kandidiranje za članove Savjeta mladih Grada Krapine – prijave do 16. rujna

GRADONAČELNIK GREGUROVIĆ: Pozivam mlade da kandidiraju svoje predstavnike i doprinesu donošenju kvalitetnih odluka koje se tiču njihovog života i upravljanja gradom

Objavljeno: 05.09.2021. AB

Kako bi mladi bili aktivno uključeni u javni život grada Krapine te sudjelovali u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa za mlade, na temelju odluke krapinskog Gradskog vijeća, objavljen je Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Krapine i njihovih zamjenika. Rok za dostavu prijedloga je do 16. rujna.

Sedmero članova

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović poziva udruge i organizacije mladih, koje rade s mladima i za mlade, da istaknu kandidate za Savjet mladih.

– Odluke koje se odnose na život mladih u Krapini sastavni su dio upravljanja gradom, a u tom dijelu od velike je važnosti uključivanje predstavnika mladih u savjetodavno tijelo Grada Krapine. Stoga pozivam mlade da kandidiraju svoje predstavnike i doprinesu donošenju kvalitetnih odluka – pozvao je gradonačelnik Gregurović.

Savjet mladih, kao savjetodavno tijelo Grada Krapine, ima sedmero članova i njihovih zamjenika, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. U Savjet mladih Grada Krapine mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Krapine, koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina. Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće na razdoblje od tri godine.

Tko kandidira

Kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih, odnosno skupina od najmanje 30 mladih.

Prijave uz obavezne priloge, čiji se obrasci mogu pronaći na internetskoj stranici Grada Krapine, dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno na adresu: Grad Krapina, Upravni odjel za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća, Magistratska 30, Krapina, a mogu se dostaviti i elektroničkom poštom na [email protected] u PDF formatu s naznakom “Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Krapine”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba