Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje "četiri glavne ubojice u prometu“

U proteklih tjedan dana na hrvatskim je prometnicama poginulo osam osoba, među kojima i trogodišnja djevojčica

Objavljeno: 04.09.2021. zagorjeinternational

U proteklih tjedan dana na hrvatskim se prometnicama dogodilo osam prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je smrtno stradalo osam osoba i to jedna djevojčica (3), kao putnica u osobnom automobilu, dvoje pješaka, dva vozača mopeda, jedan vozač motocikla, jedan vozač bicikla i jedna putnica u osobnom automobilu.

U osam mjeseci 2021. godine, u prometnim nesrećama u RH smrtno su stradale 193 osobe, što je 19 osoba ili 10,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (174 poginule osobe), upozoravaju iz policije.

Dominantan razlog smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama su upravljanje vozilom nepropisnom, znatno većom brzinom od dopuštene, kao i kretanje brzinom neprimjerenom uvjetima na kolniku (zavoj, smanjena vidljivost, noć, mokar kolnik), nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela i vožnja pod utjecajem alkohola, dok se prema vrstama nesreća najčešće radilo o slijetanju s kolnika, naletu na pješake i bicikliste.

Policija stoga i ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine, nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba