Iz Hrvatskih cesta oglasili se o peticiji građana, kojom se traži omogućavanje dvosmjernog prometovanja na mostu Bračak

“Nama kao upravljačima državnih cesta, najvažnija je sigurnost građana i zato je obilazni pravac jedino moguće rješenje“

Objavljeno: 03.09.2021. zagorjeinternational

Ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka zatvoren je 13. veljače zbog sanacije klizišta, a budući da se kroz stari most Bračak osobnim vozilima može kretati samo jednosmjerno te građani zbog toga moraju koristiti duže prometne pravce, pokrenuta je online peticija kojom se traži omogućavanje dvosmjernog prometovanja na mostu Bračak ili izgradnja pomoćnog mosta pokraj njega, kako bi se stanovnicima Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje Stubice te ostalih okolnih mjesta omogućio brži pristup bolnici Bračak.

– U prvotnom dopisu navedena problematika bila je upućena Krapinsko – zagorskoj županiji te Županijskim cestama. Dobila sam povratnu informaciju od Županije, da suglasnost za dvosmjeran promet mogu dati isključivo i samo Hrvatske ceste, što je zaključeno na sastanku dana 7. travnja 2021., gdje je ispred Hrvatskih cesta bio prisutan Božidar Šnajder. Dana 26. kolovoza 2021. pisala sam dopis gospodinu Šnajderu, da se pokuša iznaći rješenje prometnog problema za više od 1800 građanki i građana stubičkog kraja koji su potpisali online peticiju, zato što im je nužno potreban siguran i brz prometni pravac do Opće bolnice Bračak. Odgovor na svoj dopis dobila sam putem glasnogovornice Hrvatskih cesta, ali ne na svoj dopis, već putem medija, Radio Stubice – otkriva nam inicijatorica peticije Mirela Bačani Đunđek.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić potvrdila je za Radio Stubicu da su zaprimili zahtjev građana.

– Hrvatske ceste dobile su taj zahtjev, no ne mogu iz sigurnosnih razloga omogućiti dvosmjeran promet kroz stari most Bračak. Razumijemo nezadovoljstvo građana. Nikome nije cilj da građani putuju dužim putem, no nama kao upravljačima državnih cesta, najvažnija je sigurnost građana i zato je ovo jedino moguće rješenje. To znači da i dalje ostaje obilazni pravac koji je iskoordiniran i s MUP-om, Općom bolnicom Zabok i Županijom – rekla je Pajić.

U Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj za Radio Stubicu su pak potvrdili da je na starom mostu Bračak do sada utvrđeno više prometnih prekršaja vožnje u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru. Novčana kazna za vožnju u zabranjenom smjeru iznosi od dvije tisuće do pet tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba