"BOJOM DO ŠKOLE": U kvART galeriji Westgate Shopping Cityja otvorena izložba radova učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

MARKO ŽUPA: Osobito je zadovoljstvo podupirati mlade umjetnike i njihov razvoj, siguran sam da ćemo uskoro neke od njih ugostiti i na njihovoj samostalnoj izložbi

Objavljeno: 02.09.2021. Alen Brodar

S ciljem promocije mladih umjetnika koji još traže svoj put ka umjetničkoj sceni, posjetitelji Westgate Shopping Cityja ovih dana imaju priliku uživati u izložbi “Bojom do škole”,  koja okuplja radove učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Kako je istaknuto, izložba nastoji pružiti zaokruženu sliku interdisciplinarnosti i integrativnosti koju učenice i učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izražavaju u svim verificiranim umjetničkim programima te na svim razinama svoga školovanja. Predstavljeni radovi prikazuju učeničko poimanje boje kroz različite tehnike poput grafike, crteža tušem i ugljenom, slika (akril i ulje), skulptura, kombiniranih tehnika, kolaža, fotografija, grafičkog dizajna i računalne grafike.

Uspješna suradnja

– Iznimno smo sretni što smo ostvarili ovako uspješnu suradnju sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Uvijek nam je drago otvoriti novu izložbu, no moram priznati da je osobito zadovoljstvo kada smo u mogućnosti podupirati mlade umjetnike i njihov umjetnički razvoj. Siguran sam da ćemo u skorije vrijeme ugostiti neke od ovih umjetnika i na njihovoj samostalnoj izložbi – rekao je povodom otvorenja Marko Župa iz Westgatea. 

60 godina

– Postojeći obrazovni programi ŠUDIGO-a, od grafičkog i web dizajna, dizajna odjeće, industrijskog dizajna, medijskih i grafičkih tehničara, zaista ocrtavaju edukativnu raznolikost isto kao i kromatska svojstva boje. Izloženi radovi dočaravaju neiscrpivu mogućnost likovnog izraza, tehnika, metoda i pristupa mladih u datim vremenima – riječ je okvirno o posljednjih šezdesetak godina – kada struka, kritika, filozofija i teorija umjetnosti dijalogiziraju o “kraju umjetnosti”. Znakovito, jer Škola ove godine puni svojih šezdeset godina rada i postojanja – istaknuto je prilikom otvorenja izložbe, koja se može pogledati u Westgate Shopping Cityju do 3. listopada, a ulaz se ne naplaćuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba