Do 21. rujna provodit će se redovna sustavna deratizacija na području grada Zlatara

GRAĐANI, PRIDRŽAVAJTE SE NAPUTAKA: Surađujte s djelatnicima, a djeci i kućnim ljubimcima onemogućite pristup mjestu gdje je postavljen mamac

Objavljeno: 02.09.2021. zagorjeinternational

Na području grada Zlatara do 21. rujna djelatnici ZAG-VET d.o.o., SANIVET DDD službe, provodit će redovnu sustavnu deratizaciju u cilju zaštite pučanstva od pojave zaraznih bolesti. Provodit će se pregled objekta i prema utvrđenoj potrebi, suzbijanje štetnih glodavaca (štakora i miševa) . Troškove deratizacije snosi Grad Zlatar.

Suzbijanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca i/ili nekemijskih sredstava na svim mjestima gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište, kanalizacijski revizijski otvor i tavan).

Ako građani u objektima ili oko njih primijete štetne glodavce ili njihove tragove, poziva ih se da nazovu ZAG-VET d.o.o., SANIVET DDD službu na telefon 099/261 87 29 ili 091/230 05 99, radnim danom od 8 do 16 sati.

Da bi se osigurao uspjeh provedbe deratizacije, a uz to izbjegle eventualne nezgode, obvezno je pridržavati se sljedećih naputaka: surađivati s izvoditeljima koji provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce; iz dvorišta i podruma ukloniti smeće, osobito otpatke hrane; onemogućiti malodobnoj djeci i kućnim ljubimcima pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce, a zabranjuje se i dirati ili premještati zatrovane mamce. Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja, snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu, poručuju iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba