POKRENUT JE VAL DOBROTE, NE DOPUSTITE DA SE ZAUSTAVI: Obitelj Keliš iz Budinščine treba vašu pomoć u obnovi kuće

Svi troje jedu i spavaju u jednoj prostoriji – otac je u kolicima, majka je imala srčani udar, a njihov sinčić dijete je s teškoćama u razvoju…

Objavljeno: 01.09.2021. zagorjeinternational

Za tročlanu obitelj Keliš iz budinščinskog naselja Sveti Križ putem Facebook stranice “Pomozimo obiteljima bez osnovnih životnih uvjeta“ pokrenuta je akcija obnove kuće u kojoj žive. Radi se o majci, ocu i sinu koji kreće u četvrti razred osnovne škole. Njih troje žive skučeni u jednoj prostoriji, kuhinji, gdje i spavaju i jedu, jer drugo nemaju.

Majka Štefica je osoba s teškoćama, nezaposlena, odrasla u domu, dok je otac Mladen, jedini koji je zarađivao u kućanstvu, u kolicima. Iz vremena rata dijagnosticiran mu je PTSP, a u posljednje vrijeme zdravstveno stanje mu je znatno narušeno. Ostao je bez noge, operirao zapletaj crijeva, bio pred otkazivanjem bubrega, a trenutno čeka operaciju bruha u trbušnom predjelu. Ovisan je o supruzi i ne može se samostalno kretati, doznajemo od Mateje Posarić, jedne od inicijatorica humanitarne akcije.

Napravljena rampa

Mladenova supruga Štefica, uz razne dijagnoze od ranije, u prosincu 2020. godine je, nakon srčanog udara, dobila pacemaker.

– Sin je veseli dječak, živahan, ali također dijete s posebnim potrebama. Jedino mjesečno primanje im je Mladenova mirovina u iznosu od 3500 kuna. Na ulazu u kuću imali su tri drvene stepenice, a gospodin Mladen nije od prošle godine izašao van, jer nije mogao kolicima preko praga – opisuje nam Mateja Posarić, pa otkriva da su zahvaljujući humanitarnoj akciji  do sada prikupili nešto više od 14.000 kuna, a većina sredstava je već potrošena.

– Napravljena je rampa na ulazu, da Mladen može izaći, postavljena PVC stolarija, napravljeni su prezidi za buduću sobu i kupaonu te vodoinstalaterski radovi, dovod i odvod, kao i instalacije. Međutim, posla je još dosta, a sredstava gotovo i da nema. Potrebno je završiti podove, keramiku, laminat te grijanje i namještaj – otkriva nam naša sugovornica, pa dodaje kako vjeruje da još ima ljudi dobra srca koji će se i dalje uključivati u akciju.

Uplata donacija

– Vjerujem da im svi zajedno možemo pomoći stvoriti uvjete za dostojan život, barem s onim osnovnim – kuhinjom i sanitarnim čvorom. Stoga, pozivam sve koji su u mogućnosti da se uključe i pomognu obitelji Keliš – poručuje Mateja Posarić. Svi koji se žele uključiti, dodatne informacije o mogućnosti uplate donacija mogu doznati na Facebook stranici “Pomozimo obiteljima bez osnovnih životnih uvjeta“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba