USPOMENA ZA ČITAV ŽIVOT ZA KLINCE I 'STARCE': Završio petodnevni 'ROK na Hušnjakovu'

PRAVA UŽIVANCIJA: Izrađivali geološke lepeze, prapovijesna koplja i torbice, proučavali minerale i fosile, pa sve ‘začinili’ izletom na fosilni vulkan

Objavljeno: 31.08.2021. Alen Brodar

Radionice za odrasle i klince, popularno nazvane ‘ROK na Hušnjakovu’, koje su se održavale u Muzeju krapinskih neandertalaca od 24. do 28. kolovoza, novi su muzejsko – edukativni program namijenjen djeci koja dolaze u pratnji mama, tata, baka, djedova, teta ili neke druge odrasle osobe. Uz obilazak Muzeja i Nalazišta, sudionici su učili, istraživali i kreativno se izražavali u interaktivnim radionicama te kroz druženje i zabavu saznali mnogo o evoluciji i krapinskom pračovjeku. Bila je to prava prilika da djeca sa svojim roditeljima, djedovima i bakama provedu ugodno vrijeme na Hušnjakovu, uz učenje i igru, te stvore uspomene koje će pamtiti cijelog života. Na radionicama su sudionici izrađivali geološke lepeze, prapovijesna koplja i torbice, gipsane pločice s otiscima fosila, proučavali su minerale i fosile te iskopavali prave fosile morskih školjaka u okolici Muzeja.

Nakon brojnih aktivnosti na Hušnjakovu, edukativno petodnevno druženje djece i njihovih roditelja, djedova i baka, završilo je u subotu kada su se svi sudionici uputili autobusom u Lepoglavu gdje su obišli fosilni vulkan Kameni vrh na Gaveznici.

Damir Vrtar iz Udruge Lepoglavski ahat ispričao im je brojne zanimljivosti o stijenama i mineralima, a sve sudionike je najviše razveselio pronalazak malih komadića ahata. Program je pripremila i vodila viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić u suradnji s ostalim djelatnicima Muzeja, Sinišom Laginjom, Juricom Sabolom, Eduardom Vasiljevićem, Petrom Golub, Stipom Komićem, Goranom Smrečki, Nevenkom Vučilovski, Emilom Ljumom te studenticom Irinom Čižmek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter