U Novom Marofu završeno prestižno natjecanje Rimac Formula Student Alpe Adria - FSB racing team Zagreb osvojio dvije srebrne medalje

“DOKAZALI SMO DA SMO SPOSOBNI NAPRAVITI DOGAĐAJ NA RAZINI NAJJAČIH“: Ovakvim projektima želimo potaknuti mlade na studiranje kvalitetnih znanosti koje mogu pružiti boljitak

Objavljeno: 31.08.2021. Valentina Cigula

Grad Novi Marof bio je domaćin prestižnog natjecanja, četverodnevnog Rimac Formula Student Alpe Adria. Ugostio je 36 timova iz 15 europskih zemalja i 40 visokopozicioniranih stručnjaka iz Formule 1, Ferrarija, Aston Martina, Rimac Automobila i brojnih drugih.

Riječ je o trećem Formula Student događaju u nizu u Hrvatskoj i o prvom u Varaždinskoj županiji u organizaciji varaždinske Udruge FSAA, a na jednom od najzahtjevnijih natjecanja takve kategorije, studenti sami konstruiraju vlastite prototipove trkaćih  bolida.

Za domaćina, ovaj je događaj od velikog turističkog značaja što je potvrdio gradonačelnik Siniša Jenkač.

800 natjecatelja

– S obzirom da je oko 800 natjecatelja i članova ekipa i timova došlo u Novi Marof, a sigurno još i dvjestotinjak ostalih, popratnog osoblja i sudaca i svi su oni, njih otprilike tisuću koji ne žive na ovom području, čuli za Novi Marof što je za nas vrlo značajno jer bez ovog događaja teško da bi to bilo moguće – kazao je Jenkač koji je iskoristio priliku kako bi čestitao organizatorima na realizaciji natjecanja na zavidnom nivou.

Istaknuvši kako je ovo budućnost industrije, Jenkač je napomenuo, da Novi Marof ostavlja otvorena vrata budućoj suradnji.

– To je budućnost automobilske industrije i zato pobuđuje toliku znatiželju, a onda i zanimanje ozbiljnih proizvođača automobila. Vjerujem da će mnogi od sudionika ovog prestižnog natjecanja završiti u automobilskoj industriji, elektroindustriji, strojarskoj industriji – istaknuo je gradonačelnik Jenkač naglasivši želju da ovo postane i službeno natjecanje koje bi u budućnosti moglo postati brend novomarofskog kraja.

50 volontera

 Predsjednik varaždinske Udruge FSAA Tibor Kezelj,naglasio je, da je u organizaciji događaja sudjelovalo je 50 volontera i 20 organizatora.

– Ovo je projekt koji je promidžba tehnologije, inovacija, industrije, STEM-a u Hrvatskoj. Želja je da ovakvim projektima potaknemo mlade na studiranje kvalitetnih znanosti koje mogu pružiti boljitak. Ovaj događaj je nadmašio sva očekivanja. Pokazao je da smo sposobni napraviti događaj koji je na razini najjačih, kao recimo u Njemačkoj – rekao je Kezelj uz zahvalu glavnom pokrovitelju Rimac Automobilima i svim drugim sponzorima.

Da je STEM područje u Hrvatskoj već razvijeno potvrđuju i dvije srebrne medalje koje je osvojio FSB racing team Zagreb.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter