U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno - umjetničkih udruga KZŽ, u nedjelju u Zaboku 26. Smotra kazališnih amatera KZŽ

Tri dramske udruge – zabočka, svetokriška i humska, s ukupno pet predstava, bore se za titulu najbolje u Zagorju

Objavljeno: 28.08.2021. Alen Brodar

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije, ove će se nedjelje održati 26. Smotra kazališnih amatera KZŽ. Nastupit će tri dramske skupine, s pet predstava. Po dvije će izvesti Dramska udruga Kaj i Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začreteje te jednu Humsko amatersko kazalište – dramska sekcija KUD-a Rikard Jorgovanić. Nastupi počinju od 10 sati, a iza 15 slijedi okrugli stol žirija i utvrđivanje najuspješnijih, te podjela priznanja. Ove godine prosudbeni postupak uspješnosti provest će glumac Vedran Komerički. Smotra će se održati u Multimedijalnom centru Pučkog otvorenog učilišta Zabok, uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Također, u sklopu Smotre bit će uručene nagrade i priznanja za ostvarenja na 2. Festivalu kazališnih amatera središnje Hrvatske, na kojem su 24. kolovoza sudjelovala dramska društva iz osam županija. Spomenimo da je najboljom izvedbom proglašena predstava “Fačuk“ u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta, a iz te su predstave i glumci koji su dobili nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba