Policija i ovog vikenda provodi pojačani nadzor prometa na zagorskim cestama

OPREZ: Posebna će se pozornost posvetiti nadzoru brzine, alkoholiziranih vozača, korištenja pojasa te mobitela za vrijeme vožnje

Objavljeno: 28.08.2021. AB

U cilju povećanja razine sigurnosti u prometu, i ovog se vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske provodi pojačani nadzor prometa.

Naime, tijekom kolovoza ove godine na zagorskim je prometnicama zabilježeno 49 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 36 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba, teško je ozlijeđeno pet, a lakše 12 osoba. Vozači pod utjecajem alkohola počinili su osam prometnih nesreća, a mladi vozači sedam prometnih nesreća.

– Obavještavamo sve sudionike u prometu da će u cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica do nedjelje 29. kolovoza, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske policijski službenici poduzimati pojačane aktivnosti, a posebna pozornost će se posvetiti upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača motocikala i traktora. Apeliramo na vozače mopeda i motocikala da prije sudjelovanja u cestovnom prometu izvrše provjeru tehničke ispravnosti sustava za svjetlosnu signalizaciju, za kočenje i upravljanje mopeda i motocikala, posebice pneumatika. Podsjećamo na obavezno korištenje zaštitne kacige, te preporučamo korištenje zaštitnih odjela – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba