VELIKO FINALE SVETOKRIŠKE 53. KULTURNO-ZABAVNE I ŠPORTSKE MANIFESTACIJE “PRVI GLAS ZAGORJA“ : Pred brojnom publikom pobjedu na Festivalu pjevača amatera odnijela je Humčanka Kristina Tepeš, a okupljenu publiku nastavio je zabavljati mnogim Hrvatima najdraži glazbenik – Petar Grašo

“BIO JE VELIK IZAZOV IZABRATI NAJBOLJEG ILI NAJBOLJU“: Pjesmu ‘Piši mi’ otpjevala je izuzetno zrelo i sugestivno- to je prevagnulo. Veselimo joj se na krapinskom Festivalu sljedeće godine

Objavljeno: 28.08.2021. zagorjeinternational

U narodu dobro znana izreka “Sve što je lijepo kratko traje“, sudeći po velikom odazivu publike vrijedi i za 53. kulturno-zabavnu i športsku manifestaciju “Prvi glas Zagorja“ koja nakon tjedna ispunjenog, uistinu bogatim programom na kojem se moglo za svakog pronaći ponešto po njegovom “guštu“, od izložbi, sportskih događanja, do glazbenih poslastica za uho i gastro-eno za nepce, večeras je velikim finalom na Trgu hrvatske kraljice Jelene – Festivalom “Prvi glas Zagorja“ i koncertom mnogim Hrvatima najdražeg glazbenika Petra Graše, posjetiteljima zatvorio svoja ‘vrata’ za ovu godinu.

Zadovoljstvo posjećenošću manifestacije, večeras nije krio ni načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos koji je s ponosom istaknuo da je ona bila izuzetno dobra te da  im je najveća nagrada upravo veliki odaziv publike, što znači da je kompletan festival, nudeći pregršt sadržaja, od koncerata raznih glazbenih žanrova, izložbi i predstava, dobro osmišljen.

– Vjerujemo da su nakon lockdowna, ljudi željni ovako nečega te je sinergija njihove želje i našeg dobrog programa, pokazala da je 53. “Prvi glas Zagorja“ pun pogodak – zaključio je Kos, koji je pojasnio kako je zbog koronavirusa koncept festivala drugačiji od onog na kojeg su posjetitelji inače navikli.

– Ove godine zbog Covid mjera malo smo suzili kompletan program Prvog glasa, Zagorja, završene večeri koja je nekad trajala tri dana, a sada smo je sveli na 10 pjevača, povećali smo kvalitetu, a smanjili kvantitetu. Svaki pjevač izveo je dvije skladbe i bila su to dva sata dobrog programa – kazao je Kos.

Važna za turizam

Važnost “Prvog glasa Zagorja“ za Krapinsko-zagorju županiju istaknuo je i župan Željko Kolar.

– U Svetom Križu Začretju za “Prvi glas Zagorja“ uvijek se traži stolac više, uz 60-ak sjajnih priredbi različitih profila, pokazalo se da na neki način Sveti Križ Začretje posebno privlači ljude Krapinsko-zagorske županije u županiju i da je “Prvi glas Zagorja“ izuzetno bitan za promociju mladih pjevača. Vjerujem da će se u narednim godinama ta tradicija i nastaviti – rekao je Kolar, koji je dodao da su ovakve manifestacije izuzetno važne za ljude koji imaju smještajne kapacitete.

-Pritom ne mislim samo na velike hotele i toplice, već i na privatne smještaje, kojih u županiji imamo sve više i više. To su uglavnom smještaji visokih kategorija, s četiri ili pet zvjezdica i oni su najpopunjeniji jer 265 dana u godini je popunjenost u privatnim smještajnim kapacitetima s pet zvjezdica, od četiri zvjezdice 25 dana manje, tri zvjezdice još 25 dana manje i to znači da treba ulagati u što veću kategoriju, a to je naravno kvaliteta usluge. Naše manifestacije, dodatna su ponuda, ali i prilika našim OPG-ovima da promoviraju svoje proizvode, a naravno i da nešto prodaju i  zarade – pojasnio je Kolar.

Večeras je bio zahtjevan zadatak pred četveročlanim žirijem u čijem je sastavu bio Siniša Leopold kao predsjednik te Barbara Othman, Robert Mihovilić i Domagoj Šiljeg iz CMC TV-a, koji su između 10 mladih i talentiranih izvođača, Kristine Tepeš, Darija Vilića, Leonarda Lisjaka, Karle Lojen, Doroteje Prosnik, Helene Brlek, Nikole Banović, Lane Jurčec, Nine Hlad i Gabrijele Antonac, izabrali Prvi glas Zagorja 2021. godine – Kristinu Tepeš. Predsjednik žirija Siniša Leopold objasnio je zašto:

Velik izazov

– Ova večer bila je jedna od najzahtjevnijih, u smislu žiriranja jer svi su bili tu negdje kvalitetom, možda su tek jedan ili dva izvođača bili nešto slabiji, ali zaista je bio veliki izazov i svi oni zaslužuju veliku pažnju ubuduće, a upravo pjesmom “Piši mi“ koju je pobjednica izvela, a koju je pjevala izuzetno zrelo i sugestivno te opći dojam, je prevagnulo da Kristina pobjedi. Veselimo joj se na krapinskom Festivalu sljedeće godine – kazao je Leopold.

Ovogodišnja pobjednica, Humčanka Kristina Tepeš koja je inače po stuci učiteljica povijesti,  koja je uz izvedbu pjesme “Piši mi“ izvela i Queenov “I want to break free“, nakon što joj je župan Kolar uručio nagradu, s pozornice je uputila pohvalu svim izvođačima na odličnim izvedbama te se zahvalila na dodjeli nagrade koja joj puno znači budući da se pobjedi nije nadala jer je na Festivalu nastupila po prvi puta.

Dodajmo još, da je drugu nagradu osvojila Helena Brlek, a treću Nikola Banović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba