56. TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE: Donosimo kompletan program najvažnijeg krapinskog tjedna u godini

Auto kino, koncerti u Festivalskoj i ispred nje, na Trgu, na Vinskom placu kod OŠ “Lj. Gaj”, izložbe i recitali u Galeriji, radionice i igraonice za klince te Gospodarski zbor u parku te puno sporta

Objavljeno: 27.08.2021. Alen Brodar

Turistička zajednica Grada Krapine objavila je cjelokupni program ovogodišnjeg, 56. po redu, Tjedna kajkavske kulture, koji će trajati od 5. do 11. rujna.

Kao uvertira u Tjedan, u petak, 3. rujna na poligon u Mihaljekovom Jarku vraća se Auto kino, a od 21 sat igrat će film ‘Brzi i žestoki 9’.

Svečano otvorenje Tjedna kajkavske kulture bit će u nedjelju, 5. rujna u 18.30 sati na Trgu Ljudevita Gaja, prije kojeg će se održati mimohod svečanih postrojbi. U 20 sati bit će koncert ‘Kumova’. U ponedjeljak je od 11 sati u Maloj dvorani 20. Znanstveni skup “Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”, a za 18.45 sati u atriju Franjevačkog samostana najavljen je koncert Gordane Ivanjek. Iste večeri u 20 sati u Festivalskoj dvorani igra predstava GFUK-a “Četiri poze sretan svršetak”. U utorak će se od 17 sati u dvorištu Galerija Grada Krapine održati Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, u 18 sati u crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu služit će se misa s kajkavskim pjesmama, da bi od 20 sati, ponovno u dvorištu Galerije bila promocija knjige Marije Hlebec “Pođi u šumu, zagrli stablo”. Srijeda je, kao i obično, rezervirana za Recital kajkavske poezije, koji će se od 19 sati održati u dvorištu Galerije, a u slučaju lošeg vremena u glazbenoj dvorani SŠ Krapina.

Četvrtak je tradicionalno dječji dan, pa će tako najmlađi u Parku Matice Hrvatske od 16 sati moći uživati u raznim radionicama i igraonicama, a od 19 sati će se u Festivalskoj dvorani održati 36. Dječji festival ‘Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu’, popularni ‘Mali kaj’. Također od 19 sati, na Vinskom placu, koji će ove godine biti smješten kod OŠ “Ljudevit Gaj” i čije će radno vrijeme biti do ponoći, okupljene će zabavljati Podvinčani. Na Trgu Ljudevita Gaja kao uvertira koncertu grupe Vigor nastupit će La Gef (od 19 sati), a od 22 sata će ispred Festivalske dvorane koncert održati ‘Trnje’.

U petak počinje Festival kajkavske popevke, retrospektivnim koncertom ‘Popevke zanavek’, koji će u Festivalskoj dvorani početi u 20 sati, a prije toga će ispred dvorane nastupiti Gradski puhački orkestar i Jesejanske mažoretkinje 60+. Kod Vinskog placa svirat će Dečki z bregov, a na Trgu Ljudevita Gaja od 18.30 sati Kontra bend, a u 22 sata je koncert Crvene jabuke. Za one koji se odluče zadržati kod Festivalske dvorane, od 22 sata će ponovno svirati ‘Trnje’.

U subotu je u 17 sati u Muzeju krapinskih neandertalaca otvorenje izložbe ‘Pola stoljeća Muzeja na Hušnjakovu’, a u 20 sati u Festivalskoj dvorani počinje ‘Večer novih popevki’ u sklopu 56. Festivala kajkavskih popevki. Kod Vinskog placa od 19 sati će svirati Fiškali, a na Trgu Ljudevita Gaja od 18.30 sati Šarmeri, a od 22 sati Klapa Rišpet. Trnje će ponovno od 22 sata zabavljati publiku ispred Festivalske dvorane.

Valja spomenuti i da će se u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Galeriji grada Krapine održati i 9. Zagorski likovni salon te Zagorski gospodarski zbor od 9. do 11. rujna, i to u Parku Matice hrvatske i u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda.

Dani krapinskog sporta trajat će od 4. do 12. rujna, u sklopu kojih će se održati turniri u tenisu, stolnom tenisu, ribolovu, streetballu, futsalu, malom nogometu, šahu i rukometu, brdska biciklistička utrka ‘Neandertalka’ te 8. po redu utrka ‘Zagorski ringišpil’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba