Kakve sunčane naočale odabiru moderni muškarci?

Jesu li avijatičarske naočale još uvijek u modi? Muške sunčane naočale sa zrcalnim efektom idealne su za ljetne zabave

Objavljeno: 24.08.2021. zagorjeinternational

Sunčane naočale se ubrajaju u popularne modne dodatke, i to ne samo tijekom vrućih ljetnih mjeseci nego i tijekom cijele godine. Svake sezone tržište je obogaćeno novim modelima muških sunčanih naočala poznatih svjetskih proizvođača. No, da ne bi izgledalo kao da je riječ isključivo o modnom dodatku, svakako valja istaknuti činjenicu da sunčane naočale pružaju značajnu zaštitu za oči od štetnog UV zračenja.

Kako uskladiti muške sunčane naočale s vašim stilom?

Postoje zaista mnogobrojni modeli muških sunčanih naočala na ecipele.hr koji se razlikuju po obliku, bojama stakla i boji okvira. Osim toga, neke su zakrivljene i te su uglavnom namijenjene za bavljenje sportom. Muškarci često odabiru avijatičarske naočale s plavim ili crnim staklima. Iako će dobro upotpuniti sportski stil, neizostavan su modni dodatak i uz casual odjevne kombinacije. Avijatičarske naočale stekle su ogromnu popularnost zahvaljujući Tom Cruiseu koji ih je proslavio u filmu Top Gun. Tu su i klasične Ray Ban sunčane naočale sa zelenim, plavim i žutim staklima u kombinaciji s jednobojnim ili šarenim okvirima. U današnje vrijeme sve su popularniji maskirni okviri koji su često najbolji odabir modernih muškaraca. Ako tražite nešto jednostavno, razmislite, dragi muškarci, o klasičnim naočalama s kvadratnim staklima u svijetloplavoj boji. Okvir u boji metala savršeno pristaje na to.

Što kažete na naočale sa zrcalnim efektom?

Ovakve muške naočale sa zrcalnim efektom pojavile su se još prije nekoliko godina i od onda njihova popularnost ne jenjava. Stakla veselih boja poput ljubičaste ili plave vašem će outfitu zasigurno dati određenu dozu otkačenosti, što će najbolje primijetiti pripadnice ljepšeg spola. Takvi su modeli idealni za ljetne zabave s društvom na otvorenom. Nije nužno, ali boju naočala možete uskladiti s novčanikom, da sasvim budete u tonu. Tako uz plave naočale odaberite plavi kožni novčanik na preklop. Ostale modele muških novčanika na ecipele.hr potražite već danas.

Kako odabrati sunčane naočale prema obliku lica?

Ako znate koji oblik lica imate, lakše ćete i puno jednostavnije pronaći model koji će vam savršeno pristajati. Dakle, ako imate ovalno lice, najbolje će vam odgovarati sunčane naočale kvadratnog ili pravokutnog oblika. Izbjegavajte one modele koji će još više izdužiti vaše lice.

Ako imate lice dijamantnog oblika, za vas je kao stvoren onaj model naočala koji će naizgled „suziti“ čelo. Preporučujemo vam da isprobate naočale okruglog oblika, i to s polariziranim staklima.

Četvrtasto lice karakterizira podjednaka dužina i širina, premda neki pojedinci imaju i široko čelo. Osim toga, ponekad su jako izražene jagodične kosti. Ovakvom obliku lica savršeno će pristajati naočale zaobljenih okvira, jer se jedino tako mogu „omekšati“ oštre linije lica.  

Muškarcima s okruglim oblikom lica najbolje će odgovarati naočale četvrtastog oblika, bilo kvadratne, bilo pravokutne, kako bi se lice naizgled izdužilo i djelovalo mršavije.

Jednom kada ste odabrali odgovarajući okvir, slobodno se poigrajte s odabirom boje okvira. Pripazite na to da naglasite vaš stil, no svakako u obzir uzmite boju kose, tena i očiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba